El 2018 vam celebrar la primera Trobada de Radioaficionats al Delta de l’Ebre. Aquesta primera edició es va organitzar en poc temps, i per això es va celebrar gairebé a final d’any. Just després de la trobada al Castell de Montesquiu del mateix any. Miquel Àngel EA3AYR, després de sol·licitar-ho diverses vegades a EA3BFF, va aconseguir que se celebrés  la trobada a la zona del Delta. La motivació principal va ser la de reunir els radioaficionats de Catalunya en un entorn únic com és el Delta de l’Ebre.

Finalment, gràcies a la seva insistència, es va dur a terme la primera edició del que inicialment es va conèixer com «La Trobada al Delta de l’Ebre». Durant les tres primeres edicions, vam conservar aquest nom inicial, ja que totes es van celebrar a la zona del Delta de l’Ebre. Aquestes trobades van tenir una bona acceptació, atraient participants d’arreu del territori i consolidant-se com un esdeveniment anual de referència per als radioaficionats del sud de Catalunya.

A la quarta edició, vam decidir traslladar l’esdeveniment fora de la zona del Delta per tal d’explorar altres llocs d’interès a les Terres de l’Ebre. Això va fer que el nom original, «Delta de l’Ebre», ja no fos adequat. Per aquesta raó, vam optar per canviar el nom a «Terres de l’Ebre», englobant així tot el territori i no només la zona del Delta. Aquesta nova nomenclatura ens permet, en futures edicions, organitzar la trobada en diferents localitats, destacant la riquesa natural, de la regió.

Des d’aquesta quarta edició, hem mantingut el nom de «Trobada de Radioaficionats a les Terres de l’Ebre», la qual cosa ens ofereix flexibilitat en la selecció de les ubicacions per a les futures trobades. Cada any, treballem per oferir activitats diverses,  i donar a conèixer la nostra zona de la Catalunya sud.

L’objectiu principal de la trobada és fomentar el creixement de la comunitat de radioaficionats ,donar a conèixer a la gent en general les activitats que realitzem així com mostrar el que és la radioafició. A més, es pretén donar visibilitat a la importància de la radioafició com a eina de comunicació en situacions d’emergència i com a mitjà per a l’educació i la promoció de les ciències i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Ens sentim orgullosos de la trajectòria que hem seguit des de la primera edició i continuem treballant amb il·lusió per mantenir l’esdeveniment viu i dinàmic. La resposta i el suport que hem rebut de la comunitat ens encoratgen a seguir endavant i a buscar noves formes de millorar i expandir la Trobada de Radioaficionats a les Terres de l’Ebre.

Translate »